DOMAINE CHâTEAU DE DIGOINE
SAINT MARTIN DE COMMUNE • Chambres d'hôtes en Tables d'hôtes. In 2003 hebben wij een overwoekerd 13 ha eeuwenoud landgoed met verlaten kasteel betrokken in de Bourgogne nabij Beaune.

Vooral voor de rustzoeker, wandelaar, wijnliefhebber en fietser een heerlijke plek om voor een korte of langere periode te verblijven. Karpervissen in het 2 ha meer is mogelijk.

Midden in ons bos bevindt zich: het enorme kasteel, watermolen, orangerie, duiventil, maison de maitre, maison de gardien, paardenstallen en chenil.

Het kasteel dat al ruim 80 jaar leeg staat heeft 25 vertrekken, waaronder een kapel. Het oudste gedeelte dateert uit 1233 en heeft 1,60 meter dikke muren, de authentieke keuken dateert uit 1359. Ondanks dat het kasteel aan een grondige renovatie toe is, is een bezichtiging een ware belevenis.

Je overnacht in het indrukwekkende maison de gardien uit 1810 (chambre d'hôtes / bed & breakfast) midden op het landgoed. De 4 luxe kamers, met prachtig uitzicht op o.a. het kasteel zijn alle voorzien van een fraaie ensuite badkamer.

Regelmatig serveren wij buiten vlakbij het kasteel Table d'hôtes (4-gangen frans diner).

Beleef ons avontuur mee, geniet van de eeuwenoude gebouwen, het meer, de riviertjes, de stilte, de ruimte, de heldere hemel en de uilen. Pak een luie stoel en een goed glas wijn, geniet van alle prachtige plekken op ons landgoed, onthaast.
Het landgoed bevindt zich op 5 km van de wijngaarden

Historische stadjes zoals Beaune, Autun, Cluny, bezichtigen van kastelen, wijnproeverijen en bezoeken van de bekende wijndorpen Meursault, Pommard, Santenay. Voor de liefhebbers van antiek is Nolay een aanrader. Voor de actieve vakantieganger hebben wij volop fiets (autovrij) en wandelroutes. Op culinair gebied kan je je hart ophalen met de Bourgondische keuken

Welkom op ons landgoed !
Digoine 1
71490 Saint Martin de Commune, Frankrijk
breng me hierheen