CHâTEAU DE LAGRAVADE
LAYRAC • Sinds juli 2014 baten wij een B&B uit op Château de Lagravade te Layrac (Aquitaine). Er zijn 4 ruime gastenkamers, elk met hun authentieke charmes en voorzien van alle hedendaags comfort. Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping. Rust, bos en reeën zijn hier bijna dagelijkse ochtend-ingrediënten.

Een heerlijk, gezond en gevarieerd ontbijt wordt geserveerd in 'le grand salon' van weleer terwijl zijn prachtig uitgewerkte plafond u onmiddellijk weer even doet wegdromen. Wanneer iedereen uitgeslapen is mogen de muziekvirtuozen onder jullie zich wagen aan de goed gestemde piano, terwijl anderen genieten van hun koffie of thee op het terras in het zuiders zonnetje.

Bij jullie aankomst wordt een drankje aangeboden op één van deze plaatsen naargelang het weer en jullie 'goesting'.

In het sculpturenpark van 2ha kan je heerlijk wandelen en ontspannen terwijl je her en der de grote kunstwerken kan bewonderen van David, professioneel beeldhouwer. In het Kasteel zelf is er plaats voor kleinere sculpturen en Textielkunstenares Natalie heeft er haar atelier en haar Creaties hangen. Het project 'MetalloTextile' van het kunstenaarskoppel is niet alleen un art nouveau, maar tevens een interessante versmelting van tegengestelde materialen, van twee karakters, waarbij meteen duidelijk wordt dat de één de ander nodig heeft om volop te kunnen zijn.

Kijk ook even op onze 'promotie-pagina', wij doen een leuk aanbod voor onze kunstliefhebbers.

Door de ligging van Château de Lagravade is het kasteel een perfecte uitvalsbasis om de streek en haar gastronomie te ontdekken. Reeds vanaf het park kan je over een wandelweg lopen tot aan de samenvloeiing van de rivieren Le Gers en La Garonne. Een kleine wandeling in de voetsporen van Charles Bouet waarmee je een uur blij bent.

De regio staat eveneens bekend als etappe op doorreis naar Santiago de Compostella. Op de grond van het Kasteel, met zicht op de mooie abdij van Layrac staat overigens nog een kruisbeeld als restant van een kapelletje dat vroeger diende als wegaanduiding naar Santiago de Compostella.

Bovendien zijn de fiets- en wandelroutes langs het pittoreske Canal des Deux Mers ( van de Atlantisch oceaan naar de Middellandse zee) bijzonder populair.

Het Office de tourisme van Layrac ligt op wandelafstand.
Verschillende restaurants zijn er te vinden in Agen (8 km).
Je bent slechts op 5 minuutjes rijden van de autostrade A62 Toulouse- Bordeaux.
Lieu-dit Lagravade
47390 Layrac, Frankrijk
breng me hierheen